1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor...

İstanbul'da Taksim Meydanı'ndaki kutlamaların yasaklanması nedeniyle polis ekipleri önlemler aldı. Kentin çeşitli yerlerinden kutlama için Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale edildi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyesi bir grup, taşıdıkları çeşitli pankartlar ve flamalarla sloganlar atarak Beşiktaş'ın ara sokaklarından Barbaros Bulvarı'na çıkmak istedi. Göstericilere müdahale eden polis, yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Şişli Darülaceze Caddesi'nde toplanan bir grup, trafiği kapatarak Taksim'e yürümek istedi. Slogan atan gruba müdahale eden polis ekipleri, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, Kurtuluş'ta slogan atarak Taksim'e yürümek isteyen Umut-Sen üyelerine de müdahale etti. Ekipler, 13 kişiyi gözaltına alarak, emniyete götürdü.

Dolapdere'den Taksim'e ilerlemek isteyen bir grubun yürüyüşüne de güvenlik güçleri müsaade etmedi. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan gruptaki 5 kişiyi gözaltına aldı.

Çeşitli sendikaların üyelerinden oluşan 6 grup da farklı zamanlarda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önünde toplanmaya çalıştı. Bu gruplara müdahale eden polis ekipleri, gözaltına aldığı kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.

Kol kola giren 4 kişiye gözaltı

Polis ekipleri, Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'nde de kol kola girerek sloganlar atan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Saraçhane'de müdahale

Saraçhane'de toplanarak Taksim'e yürümek isteyen DİSK öncülüğündeki sendika ve siyasi parti temsilcilerine izin verilmedi.

Yaşanan arbedenin ardından polis ekipleri, katılımcılara biber gazı ile müdahale etti. Birçok kişi biber gazından etkilendi.

Sert müdahalenin ardından DİSK ve KESK, Taksim'e yürümekten vazgeçtiklerini duyurdu.