Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmeler sonucu yarın 15 il için turuncu, 16 il için sarı meteorolojik uyarı yapıldığını duyurdu.

Turuncu meteorolojik uyarı yapılan iller:

Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak

Sarı meteorolojik uyarı yapılan iller:

Açıklamada, Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova

Ekipler teyakkuz halinde

Uyarı verilen illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı aktarılan açıklamada, ekiplerin teyakkuz halinde olduğu, gelen ihbarlara süratle müdahale edildiği vurgulandı.

Vatandaşlara uyarı

Açıklamada, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatıldı.

Jandarma selden kurtardı

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kızılca köyünde, sağanak nedeniyle araç içerisinde mahsur kalan 4 kişi ve 2 köpek, jandarma ekiplerince kurtarıldı.