Türkiye

Ankara’da ücretsiz abonman krizi! 9 halk otobüsü trafikten men edildi

Ankara’da özel halk otobüsü sahipleri, zarar ettikleri gerekçesiyle ücretsiz taşıma hakkı olanları taşımayacaklarını duyurmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ücretsiz kartı olanların özel halk otobüslerine alınmamasıyla ilgili 754 öğrenci abonmanlı, 1056 serbest biniş kartlı olmak üzere toplam 1810 ihbar geldiğini açıkladı.

Belediye şikayetler doğrultusunda, ücretsiz ulaşım kartı sahibi olan vatandaşları taşımayan dokuz özel halk otobüsünün trafikten menedildiğini bildirdi.

Başkan Yavaş ‘gereğini yapacağız’ demişti

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, artan maliyetlere rağmen özel otobüslere destek olduklarını ve Eylül 2023 ayına kadar EGO’nun zararının 3 milyar TL’yi bulduğunu söylemişti. Başkan Yavaş, ücretsiz binme hakkı olduğu halde vatandaşın özel halk otobüslerine alınmaması halinde gereğini yapacaklarını kaydetmişti.

Dokuz otobüse trafikten men

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ulaşım kartı sahiplerini taşımayan dokuz özel halk otobüsünü trafikten menetti.

Belediyeden yapılan açıklamada, özel halk otobüsü esnaf yönetiminin belediyeyi hedef göstererek serbest biniş hakkı bulunan vatandaşları otobüslerinde taşımama kararı aldığı anlatıldı.

Açıklamada, “Özel Halk Otobüsü esnaf yönetimleri, maliyetlerin artması ve akaryakıt zamları nedeniyle Belediyemizi hedef göstererek öğrenci abonmanı ve serbest biniş hakkı bulunan vatandaşlarımızı otobüslerinde taşımama kararı açıkladı. Bu doğrultuda, diğer araçlara uygulanan cezai işlemlerin yanı sıra 9 adet araç parka çekildi. Bakanlık tarafından verilen desteği beğenmeyenlerin başvuracağı yer Belediye değil, kanunla ücretsiz taşıma hakkını belirleyen ve bunun karşılığında ödeme yapan kurumlardır. Tüm Türkiye’de böyle bir sistem uygulanıyorken, manidar bir zamanlama ile yaklaşan seçimler öncesi sadece Ankara’da aldıkları bu kanunsuz karara bir devlet kurumu olarak boyun eğmemiz mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Belediye yetkilileri, ücretsiz taşıma hakkını kullanamayanların 153 hattını durumu iletmelerini istedi.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok