Deprem felaketinin ardın­dan bölgedeki ihtiyaç­ların karşılanması için harekete geçen, Koç Holding’in Topluluk şirketleriyle birlikte 4 farklı şehirde kurduğu ve 20 bin kişinin yaşayacağı konteyner kentlerin yapımına destek olan Arçelik, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için yurt bağışladı.

Malatya İnönü Üniversitesi’nin merkez yerleşkesinde yer alan Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları yurdu, 550 yatak kapasiteli iki binadan oluşuyor.

Arçelik ayrıca sağlık çalışanlarının barınma ihtiyacının karşılanmasına destek olmak üzere TCDD ve MKE’den kiralanan 100 vagonu da bölgeye gönderecek.

Arçelik bölgede 13 noktada hijyen ve yemek TIR’larıyla ihtiyaç sahiplerine hizmet ediyor. Yakında Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde konteynır duş ve tuvaletler de hizmete açılacak. Bölgede istihdama destek olmayı amaçlayan Arçelik, geçtiğimiz hafta Hatay’da bir çağrı merkezi açtı. Önümüzdeki dönemde de istihdamda depremden etkilenen illerin önceliklendirilmesi amaçlanıyor.