CHP Genel Başkanı Özgür Özel, HALK TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın AK Parti tarafından çalındığını savundu.

Özel, "Hatay’da seçim çalınıyor. Kim çalıyor? Vali eliyle devlete talimat veren hükûmet çaldırıyor. Hatay’da iş daha bitmedi, son dakikaya kadar takip edilecek" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, seçim günü oylar sayılırken eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kendisini arayarak tebrik ettiğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini seçimden sonra aramadığını da belirten Özel, bayram sürecinde Erdoğan'ı kendisinin arayacağını söyledi.

"O iki kenti alamazsak gözlerim açık giderim"

Yerel Seçimler'de belediye başkanlığını özellikle kazanmak istediği iki kenti de açıkladı.

CHP lideri Özel, "Gaziantep benim takıntı yaptığım iki ilden biri. Samsun ve Gaziantep... Bu iki şehirde partiyi birinci parti yapmadan bu siyaseti bırakırsam gözüm açık gider" dedi.

Özgür Özel, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, seçimden sonra babasını arayarak tebrik ettiğini de aktardı.

Atatürk'ün fotoğrafındaki detay

Öte yandan, Özgür Özel, Mustafa Kemal Atatürk'ün bir vatandaşı dinlerken çekilen fotoğrafı ile ilgili de bir detayı paylaştı.

Özel, "Atatürk’ün dinlediği vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural, Turhal Belediye Başkanımız oldu. Atatürk'e derdini anlatan bu vatandaş, Erdem Ural'ın büyük dedesi." diye konuştu.

Turhal Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı Mehmet Erdem Ural, oyların yüzde 40,95'in almayı başarmıştı. AK Parti'nin adayı Ümit Soylu ise yüzde 26,75 oyda kaldı.

Mehmet Erdem Ural kimdir?

Mehmet Erdem Ural, 1981 yılında Turhal’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Turhal’da tamamladı. 2004 yılında Çankaya Üniversitesi İngilizce İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İş insanı olan Ural, Turhal TSO yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu.