Türkiye

Avrupa’da vizesiz tatil yapılır mı?

Son dönemlerde vize krisi giderek derinleşiyor. Birçok Avrupa ülkesi vize başvurularına çok geç dönü yapıyor ve bu dönüşler de genellikle olumsuz oluyor. Bu durum yurt dışına çıkmak isteyenlerin dikkatlerin vize istemeyen ülkelere yöneltti. Avrupa’da, özellikle Balkanlar’da vize çilesi çekmeden gidebileceğiniz alternatif tatil rotalarını siizn için derledik:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

KKTC’ye vizesiz ve pasaportsuz olarak seyahat edebilirsiniz. Her mevsim deniz tatiline uygun iklimiyle kat çeken KKTC’de tarihi ve doğal güzellikleri de keşfedebilirsiniz.

Arnavutluk

Arnavutluk’un başkenti Tiran’a İstanbul’dan 1,5 saatlik bir uçuşla ulaşabilirsiniz. 90 gün boyunca vizesiz olarak ülkede turistik amaçlı konaklayabilirsiniz. Ülkenin en gözde şehirleri ise Tiran, Saranda ve Dıraç.

Sırbistan

Tarihi ve doğal güzellikleri, uygun fiyatlı tatil imkânıyla Sırbistan, Avrupa’da görmeniz gereken ülkeler arasında. 420 yıl Osmanlı hakimiyeti altında kalan Sırbistan’da pek çok hamam, camii, kilise, katedral görmek mümkün. Sırbistan’da 90 güne kadar turistik amaçlı konaklayabilirsiniz.

Karadağ

Bu ülkede de Osmanlı’nın izlerini görmek mümkün. Başkenti Podgorica şehri olan ülkenin diğer bir önemli şehri ise Bar. Tarihi güzelliklerin yanı sıra Karadağ, deniz ve uzun kumsalların da adresi olarak dikkat çeliyor. 90 güne kadar Karadağ’da konaklayabilirsiniz.

Moldova

Moldova, tarihi ve doğal güzellikleriyle keşfedilmesi gereken ülkelerden biri. Pek çok katedral ve müzeye ev sahipliği yapan ülkede Puşkin, sürgün yıllarını geçirmiş. 90 gün boyunca vizesiz seyahat edebileceğiniz Moldova’da Dinyester Vadisi ve karlı dağlar en güzel fotoğrafların çekilebileceği bölgeler arasında yer alıyor.

Makedonya

Osmanlı mimarisinin izlerini diğer Balkan ülkeleri gibi günümüze kadar taşıyan vizesiz seyahat edilebilecek ülkelerden biri de Makedonya. Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra eğlence hayatıyla da cazip. Kış aylarında ise kayak tatili gidilebilir. Makedonya’ya yapılan turistik seyahatler 90 güne kadar vizesiz!

Belarus

Kuzey Avrupa’nın en güzel ülkelerinden olan Beyaz Rusya’ya, 90 güne kadar vizesiz seyahat etmeniz mümkün. Büyük nehirler, parklar, göller ve ormanlar içerisinde huzurlu bir Avrupa tatili için Beyaz Rusya’yı tercih edebilirsiniz. Haziran ayında başkent Minsk’te gerçekleşen Beyaz Geceler festivalini kaçırmamalısınız!

Kosova

Osmanlı’nın en belirgin izlerini taşıyan ülke, 2008 yılında bağımsızlığını ilan etti. Kosova’ya yapacağınız turistik seyahatlerde 90 güne kadar vize almanıza gerek yoktur.

Andorra

Fransa ve İspanya arasında kalan Andorra’da kış tatili yapmak mükemmel bir deneyim olabilir. Profesyonel kayak pistleri Andorra’nın en cezbedici yönleri arasında. Andorra’da 90 gün boyunca vizesiz olarak konaklayabilirsiniz.

Gürcistan

Gürcistan’a hem pasaportsuz hem de vizesiz gidilebilir. Başkent Batum’da gezilecek ve görülecek de pek çok destinasyon mevcut. 365 gün boyunca turistik amaçlı vizesiz olarak Gürcistan’da konaklayabilirsiniz.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok