Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 16 Mayıs Salı günü için hava tahmini açıkladı.

Buna göre ülkemizin büyük bölümü güneşli bir bahar havası yaşayacak.

İç Ege ve Göller Yöresi'nin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacak. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Marmara ve Kıyı Ege'de toz taşınımı da bekleniyor. Dolayısıyla çamurlu bir yağış olabilir.

MGM  kuvvetli yağış sırasında sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ulunması uyarısında bulundu.

Denizli, Manisa, Uşak, Balıkesir, Bursa, Kütahya ve çevrelerinde öğleden sonra ve akşam arası iri taneli yerel dolu yağışları görülebilir.

Hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak. Sıcaklık yağışlar başlayana dek mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İstanbul, güneşli bir güne uyandı. Ancak akşam yer yer kuvvetli ve gök gürültülü yağış  bekleniyor. Hava gündüz 26 derece mevsim normallerinin üzerinde olacak. Başkent Ankara’da hava genellikle açık bir gün geçirecek. Hava sıcaklığı en yüksek 27 derece olacak. İzmir de ise hava genelde parçalı bulutlu olacak. İç kesimleri öğleden sonra yerel gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. En yüksek sıcaklık 31 derece. Bursa’da yağışlar öğleden sonra başlayacak. Yer yer sağanak görülecek. 32 derece. Adana hava açık ve sıcak olacak 31 derece Görece ılık bir bahar geçiren Antalya‘da hava 26 derece.