Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 17 Mayıs Çarşamba günü için hava tahmini açıkladı.

Buna göre ülkemizin büyük bölümü yer yer kuvvetli sağanak yağışlı bir geçirecek.

Sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve batısı, öğle saatlerinde  İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bolu ve Karabük çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MGM,  kuvvetli yağış sırasında sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ulunması uyarısında bulundu.

Hava sıcaklıkların batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul, yağmurlu bir güne uyandı. Gün boyunca gece olduğu kadar yolmasa da yağışların sürmesi bekleniyor.  Yağışla birlikte dün 26 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı 5 derece birden düştü. Bugün en yüksek sıcaklık 21 derece olacak. Başkent Ankara güneşli bir güne uyandı ama gökyüzünü bulutların kaplaması uzun sürmeyecek. Öğleden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı görülecek. Buna rağmen hava sıcak ve 28 dereceye kadar çıkacak. İzmir de yağmurlu bir geçirecek. Özellikle kentin kuzeyinde sağanak zaman zaman kuvvetlenebilir. Sıcaklık da düne göre 4 derece daha düşük: 27 derece. Bursa’da da gün yağışlı başladı öyle de devam edecek. Öğlenden sonra yağışlar kuvvetlenebilir. Dün 30 derecenin üzerine çıkan sıcaklık bugün mevsim normallerine düşüyor: 24 derece Adana hava açık ve sıcak olacak 37 derece Antalya‘da ise iç kesmlerde yağış görülebilir: 27 derece.