Pazar günü pikniğe veya açık hava etkinliklerine katılmaya hazırlananlar dikkat!

Bugün hava yurdun neredeyse tamamında kapalı olacak. Üstelik öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağış bekleniyor.

Üstelik Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Çankırı, Ankara’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale, Çorum, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Kars, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Gelecek 4 gün içinde neredeyse her gün bir miktar yağmur, bazı lokal şiddetli hava olayları yaşayabiliriz. İstanbul ve İzmir gibi batı-kuzeybatı merkezlerde nispeten düşük yağış kaydedilecek fakat Anadolu’da halk arasında “kırkikindi yağmurları” olarak bilinen yağışlı saatler epey sürecek görünüyor.

Güneydoğu Anadolu'da ilerleyen günlerde toz taşınımı da görülecek.

Haziran başlarında da henüz erken bir yaz havası, bir sıcak hava dalgası görüntüsü yok. Yağmurlu ve rüzgarlı bir ilkbahar yaşamaya devam edeceğiz görünüyor.

22 Mayıs Pazartesi 23 Mayıs Salı 24 Mayıs Çarşamba 25 Mayıs Perşembe

Büyük kentlerde Pazar günü için hava tahmini ise şöyle:

İstanbul'da hava genellikle kapalı olacak. Yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcak düne göre 2 derece yüksek olacak: 20 derece. Başkent Ankara'da sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinde kentin kuzey kesimlerinde yağış kuvvetlenecek. En yüksek sıcaklık 21 derece olacak. İzmir, bugünü çoğunlukla kapalı bir havada geçirecek ama yağış ihtimali düşük.  Sıcaklık düne göre 3 derece artacak:  26 derece. Bursa'da dün olduğu gibi bugünde hava genellikle kapalı olacak. Akşam saatlerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık değişmiyor: 21 derece. Adana'da hava kapılı olacak aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri olacak. Sıcaklık 2 derece artıyor: 26 derece. Antalya, parçalı ve çok bulutlu, öğlen saatlerinde  sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı görülebilir. En yüksek sıcaklık düne göre 2 derece daha düşük: 22 derece.