Türkiye

Bugün hava nasıl olacak?

Türkiye yağışlı bir Mayıs ayını geride bırakmaya hazırlanıyor.

Ancak Haziran ayının en azından ilk haftasında  da da durum farklı olmayabilir.

Ülkemizin özellikle iç kesimleri bir haftadır sağanak yağış alıyor.

Yağışlar yer yer şiddetleniyor.

Bu hafta da bu durum devam edeceğe benziyor.

Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunun yer yer kuvvetli sağanak yağış görülecek.

İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzey yönlerden kuvvet kuvvetli rüzgar da bekleniyor.

Bahar sağanakları zaman zaman hayatı olumsuz etkilese de kurak bir kış ardından hem şehirde yaşayanların hem de çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Nitekim Ankara’da’da ilkbaharlarda sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte barajlarda doluluk oranı %40ın üzerine çıktı.

Mayıs sonu gelirken bu ay topladığımız yağışlar tıpkı nisan ayında olduğu gibi ortalamaların üzerinde olacak. Böylece 2 ay üst üste normallere göre daha sulak bir ilkbaharı geride bırakacağız.

Ancak kurak sonbahar ve kışın ardından su sıkıntısının tamamen geçtiği söylenemez. Bu nedenle su tasarrufunun önemi devam ediyor.

 

İstanbul yer yer kuvvetli yağışlı bir güne uyandı. Gün boyunca da yağış ihtimali yüksek. Hava sıcaklığında iki derecelik artış olacak: 23 derece.

Başkent Ankara’yı yine sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde kentin genelinde yağış kuvvetlenecek. En yüksek sıcaklık 23 derece olacak.

İzmir de kapalı bir havaya uyandı. Öğle saatlerinde kentin genelinde yer yer şiddetli olmak üzere sağanak yağış olacak.  Sıcaklıkta değişiklik yok:  26 derece.

Bursa‘da hava kapalı. Gün içinde yer yer sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık  21 derece.

Adana da yağışlı bir güne uyandı. Yağış yer yer kuvvetlenecek. Kent merkezinde gün içinde yağış ihtimali yüksek.  Sıcaklıkta değişiklik yok: 30 derece.

Antalya’da da hava yağmurlu. Yağış yer yer kuvvetlenecek. Sıcaklık iki derece düşecek olmayacak: 22 derece.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok