Yurdun batısı dün gece kuvvetli yağışların etkisi altındaydı. Yağış Balıkesir kent merkesizinde su baskınlarına yol açtı.

Bugün kuvvetli yağış daha geniş bir bölgeyi etkileyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 18 Mayıs Perşembe günü için hava tahmini açıkladı.

Buna göre ülkemizin büyük bölümü yer yer kuvvetli sağanak yağışlı bir gün geçirecek.

Yağışlar; İstanbul Anadolu Yakası, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya), Kütahya’nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara’nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.  Yağışlar  taşkınlara yol açabilir. Yağışlarla birlikte hava sıcaklığı 4-6 derece birden düşecek. 

Doğu Anadolu'nun doğusu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış olasılığı düşük ama fırtına olasılığı yüksek.

Bu bölgelerde rüzgar güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

https://twitter.com/AbsurtHaberler/status/1658840733556568068?s=20

Dün fırtına Ankara'da koltukları uçurmuş, inşaat vinçlerini kontrolden çıkarmıştı.

https://twitter.com/sAvaskovan/status/1658831989347065857?s=20

İstanbul, yağmurlu bir güne uyandı. Yağışlar Anadolu yakasında yer yer kuvvetlenerek devam edecekç  Hava sıcaklığı 4 derece daha düşecek. Bugün en yüksek sıcaklık 17 derece olacak. Başkent Ankara'nın kuzey ve batısında kuvvetli yağışlar görülecek.  Buna rağmen hava sıcak ve 28 dereceye kadar çıkacak. İzmir'de hava kapalı ve yağış ihtimali var ama asıl yağışlar yarın kenti etkileyecek. Sıcaklık da düne göre 2 derece daha yüksek: 24 derece. Bursa'da yağışlar zaman zaman kuvvetli olacak. Sıcaklık düne göre 7 erece birden düşüyor: 17 derece. Adana'da hava bugün yağışlı. Kentin kuzeyinde yağışlar kuvvetli olacak. Hava serinliyor. En yüksek sıcaklık 28 derece olacak. Antalya da yoğun yağış alacak. 25 derece.