Türkiye

Bugün hava nasıl olacak? Haziranda bizi nasıl bir hava bekliyor?

Türkiye’nin önemli bir bölümü yağışlı bir Mayıs ayını geride bıraktı.

Yer yer şiddetli yağışlar özellikle büyük kentlerde yaşamı olumsuz etkiledi.

Bu durum Mayıs ayının son gününde de geçerliydi.

Dün öğleden sonra İzmir, Ankara, Eskişehir, Kars, Denizli, Kayseri, Ardahan, Kütahya, Bilecik ve Afyonkarahisar’da etkili olan yağışlar nedeniyle ev ve iş yerleri suyla dolarken, sürücüler de zor anlar yaşadı.

Kars’ta hortum görüldü.

Resim

Bu olumsuzluklara karşın  yağışlar bazı yerlerde yüz güldürdü.

Sivas’ın Suşehri ilçesinde, güz döneminde kuraklık nedeniyle suyu büyük ölçüde çekilen Kılıçkaya Barajı, son zamanlardaki yağışlar nedeniyle yeniden doldu.

Barajın dolu savak kapakları su seviyesinin yükselmesi nedeniyle açıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bu hava Haziran ayında da sürecek.

Hatta son yılların en yağışlı ve en serin Haziran ayı olabilir.

Ege Göller Bölgesi, İç Anadolu Doğu, Anadolu Karadeniz’in iç kesimleri ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gibi bölgelerde hava sıcaklıkları Haziran’ın 20’sine kadar olan dönemde mevsim normallerini biraz altında seyredecek gibi duruyor.

Yağışlar tam tersine mevsim normallerin üzerinde olacak. Haziran bol yağışlı ve serin geçecek.

Bugün (1 Haziran 2023)  ise hava durumunda benzer bir tablo var.

Öğle saatlerinde İç Ege’nin doğusu, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde  sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve dolu yağışı görülebilir.

Bazı büyükşehirlerimizde bugün hava ise şöyle olacak

İstanbul genelde havanın açık olduğu bir güne başladı ve öyle de sürecek.  Hava sıcaklığında önemli bi değişiklik yok: 24 derece.

Başkent Ankara’nın sürpriz havası bugün de sürecek. Sabah saatlerinde hava güneşli ve sıcak. Ama gün içinde kentte yerel şiddetli sağanaklar görülebilir. Hava 3 derece birden soğuyor: 21 derece.

İzmir de güneş bir havaya uyandı. Akşam saatlerinde kentin iç kesimlerinde yer yer şiddetli olmak üzere sağanak yağış olacak.  Sıcaklık artıyor:  28 derece.

Bursa‘da gün içinde yer yer sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık  24 derece.

Adana da güneşli bir güne uyandı. Ancak gün içinde kentin kuzeyinde sağanak yağış görülebilir. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik yok: 28 derece.

Antalya’da da hava genelde açık ancak öğleden sonra yer yer sağanak yağış görülecek. Sıcaklıkta önemli değişiklik yok: 25 derece.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok