Türkiye

Bugün hava nasıl olacak? Nerede fırtına nerelerde su baskını tehlikesi var? Nerelere çamur yağacak?

Türkiye yeni haftaya yağışlı bir hava ile başlıyor.

Meteoroji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) tahminlerine göre 22 Mayıs Pazartesi günü yurdun büyük sağanak yağışlı olacak. Yağışlar yer yer kuvvetli olacak. Ülkenin güneyinde toz taşınımı nedeniyle çamurlu yağışlar görülecek.

Yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ayrıca Pazartesi günü Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında rüzgar fırtına şeklinde esecek, kuvvetli toz taşınımı yaşanacak.

Büyük kentlerde Pazartesi günü için hava tahmini ise şöyle:

İstanbul‘da hava genellikle kapalı olacak. Yağış ihtimali zayıf. En yüksek sıcak düne göre 1 derece yüksek olacak: 21 derece.

Başkent Ankara’da sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinde kentingenelinde  yağış kuvvetlenecek. En yüksek sıcaklık 22 derece olacak.

İzmir, bugünü sağanak yağışlı olacak.  Sıcaklık düne göre 1 derece daha düşük:  25 derece.

Bursa yağışlı bir güne uyandı. Yağış öğleden sonra kesiliyor. En yüksek sıcaklık  22 derece.

Adana’da hava hem yağışlı hem de fırtınalı olacak. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişleri olacak. Sıcaklıksa artıyor: 31 derece.

Antalya, parçalı ve çok bulutlu, öğlen saatlerinde  sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı görülebilir. Yağışlar iç kesimlerde kuvvetli olacak. En yüksek sıcaklık 24 derece

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok