Türkiye'de bahar yağmurları hız kesmiyor.

Dün yurdun önemli bölümünde hava sıcaklık 20 derecenin üzerinde seyrediyor. Ama gün içinde kuvvetli sağanak yağışlar özellikle şehirlerde yaşamı olumsuz etkiliyor.

Dün başkent Ankara'da durum buydu. Ani sağanaklar kentin pe çok yerinde su baskınlarına yol açtı. Alçak kesimlerle yollar yarım metre sul altında kaldı.

https://twitter.com/dijitalgastecom/status/1663554066964971520?s=20

Yağış yaralanmalara da yol açtı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği genel merkezinde branda çatı çöktü 6 kişi yaralandı.

https://twitter.com/ankara_cevirme/status/1663560614357372928?s=20

Sincan ilçesindeki Belören Dağı mevkisinde ise hortum oluştu. Kısa süreli etkili olan hortum, bölgedeki vatandaşlarda paniğe yol açtı.

Meteoroloji uyarmıştı Ankarada sel alarmı... Araçlar alt geçitlerde kaldı

Mayıs ayının son gününde de durum farklı olmayacak.

İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli kuvvetli yağış görülecek.  Yağışlar büyük ihtimalle Haziran ayının ilk haftasında da sürecek.

Bu hafta boyunca ülkemiz bahar yağışlarını almaya devam edecek.

Özellikle ülkemizin batı kesimlerinde kuvvetli yağışların etkisi altında olacak.

Üstelik yağışlar çamurlu olabilir. Meteorolojiye göre 2 Haziran'dan itbaren Afrika üzerinden toz bulutları Türkiye üzerine geliyor. Toz bulutu yaklaşık 1 hafta etkili olabilir.

Antalya'da çamur yağdı

Bazı büyükşehirlerimizde bugü hava ise şöyle olacak.

İstanbul genelde havanın açık olduğu bir güne başladı. Gün içinde Anadolu yakasında sağanak geçişleri görülebilir.Yağış öğleden sonra kesilecek. Hava 3 derece daha ısınıyor: 25 derece. Başkent Ankara’nın sürpriz havası bugün de sürecek. Sabah saatlerinde hava güneşli ve sıcak. Ama gün içinde kentte yerel sağanaklar görülebilir. Hava 4 derece birden ısınıyor: 24 derece. İzmir de güneş bir havaya uyandı. Öğle saatlerinde kentin iç kesimlerinde yer yer şiddetli olmak üzere sağanak yağış olacak.  Hava öğleden sonra açıyor. Sıcaklıkta değişiklik yok:  26 derece. Bursa'da da hava açık. Gün içinde yer yer sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık  17 derece. Adana da güneşli bir güne uyandı. Ancak gün içinde yer yer sağanak yağış görülebilir. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik yok: 27 derece. Antalya'da da hava genelde açık ancak öğleden sonra yer yer sağanak yağış görülecek. Sıcaklıkta önemli değişiklik yok: 24 derece.