CHP, 1989 yılından beri ilk kez Adıyaman’ı, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Manisa, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Uşak ve Zonguldak’ı, 1977’den beri Amasya’yı Bartın’ı Giresun’u, Kastamonu’yu kazandı.

Adıyaman 47 yıl sonra CHP oldu

CHP Adıyaman’da Abdurrahman Tutdere ile girdiği seçimi önde bitirerek bu şehri Ak Parti’den aldı. Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı olurken, CHP, Adıyaman’da en son 1977 yılında yerel seçimi kazanmıştı. Böylece 47 yıl aradan sonra belediye yönetimini aldı.

CHP, Kilis’te ilk kez kazandı

Kilis’te CHP'nin adayı Hakan Bilecen, en yakın rakibine fark atarak seçimden birinci çıktı. Bilecen, oyların yüzde 41.77’sini alırken, AK Parti adayı Reşit Polat’ın oy oranı yüzde 27.05 oldu. 2019 yılındaki yerel seçimde  CHP Kilis'ten aday göstermemiş, seçime katılan İYİ Parti adayı Ahmet Nalçacıoğlu yüzde 16.87 oy almıştı. Önceki seçiminde AK Parti adayı Mehmet Abdi Bulut kazanmıştı. CHP bir seçim aradan sonra adayıyla girdiği seçimde Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kilis’in yönetimini aldı.

Adıyaman CHP’li oldu

Adıyaman’da bir önceki seçimde yüzde 53.22 ile AK Parti kazanmıştı. Bu seçimde CHP adayı Abdurrahman Tutdere diğer adaylara büyük fark attı. Tutdere’nin oy oranı yüzde 48.91 oldu. En yakın rakibi AK Parti adayı Ziya Polat ise oyların yüzde 27.87’sini aldı. Bu ilde de üçüncü sırada yüzde 14.04 oy oranıyla YRP adayı Nazif Atalay yer aldı. Adıyaman’da en son 1977’de yerel seçimleri kazanan CHP, 47 yıl aradan belediye başkanlığını yeniden aldı.