Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon verilerinin açıklanmasıyla memur ve emekli maaşlarının belirleneceğini söyledi. Erdoğan, "memur ve emeklimize verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

Çarşamba günü 6 aylık enflasyon rakamları belli olacak. Bununla beraber SSK, Bağ-Kur emeklileri ve memurlar için refah payı hariç zam oranı kesinleşecek. Daha sonra ek zam düzenlemeleri kamuoyuna duyurulacak.

Ardından torba yasa bu hafta içinde Meclis Başkanlığına sunulacak. Düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçecek ve Genel Kurul'da oylanarak yasalaşacak.

Son olarak 15 Temmuz öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Memura 22 bin TL maaş sözü verilmişti

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, CumhurbaşkanıErdoğan'ın seçim beyanı olduğu için en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasının torba yasa teklifinde yer alacağını aktarmıştı.

Zam oranı  % 85,86'yı bulacak

Bu durumda yapılacak düzenleme ile evli ve 2 çocuklu bir memurun en düşük maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin liraya yükselecek. Taban aylıkta zam oranı yüzde 85,68 olarak kayıtlara geçecek.

En düşük memur maaşının yüzde 85'i aşan artışla 11 bin 848 liradan 22 bin lira bandına yükselmesiyle birlikte, bu artış aynı oranda memur emeklisine de yansıyacak.

Bu rakam da 14 bin 670 liranın üzerinde olacak.

Bu rakamın altında kalan memur emeklisi maaşları yine bu düzeye yükselecek. Bunun dışında diğer birçok emekli memurun maaşının 17 bin lira bandına çıkacak.

ISSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise taban maaş 5.500 TL'den 7.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bu rakamın da yeniden yükseltilmesi üzerinde çalışmalar yapılıyor. Burada en az 1000 TL'lik bir artış öngörülüyor. Böylece en düşük maaş 8.500 TL'ye çıkmış olacak. Ancak burada masaya gelen formüller arasında en düşük emekli maaşının 10 bin lira yapılması da söz konusu olacak.