Beşiktaş'ın Gayrettepe ilçesine bağlı Gönenoğlu Sokak'ta dün çıkan ve 29 kişinin öldüğü yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

İşte yangının çıktığı anın görüntüleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, yangınla ilgili 2 mülkiye müfettişince yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: " Gayrettepe’de meydana gelen yangında maalesef 29 çalışan hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili iki müfettişimiz tarafından yürütülen idari soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Yangının ilk çıkış görüntülüleri yüreklerimizi bir kez daha yaktı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Yönetici: Yapıldığı günden beri istemiyoruz

Yangın faciası yaşanan apartmanın yöneticisi Şule Şeker, eğlence merkeziyle ilgili çok defa şikayette bulunduklarını kaydetti.

Şeker, "Yapıldığı günden beri istemiyoruz. Kim ister? Eskiden, ilk açılışı bir televizyonun stüdyosu olaraktı. Programları vardı. O zaman sıkıntı yoktu. Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Pasajın olduğu yer fuaye, şu anda giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış. Ruhsatı öyle alınmış." dedi.

Eğlence merkezinde daha önce silahlı çatışma olduğu iddiası sorulan Şeker, bu soruyu yanıtlamadı.

Şeker, geçmişte ses ve güvenlik açısından bu iş yerini şikayet ettiklerini dile getirerek, aynı yerden giriş çıkış yaptıkları için binada buranın bulunmasını istemediklerini kaydetti.

"Bütün işçileri iftar için çağırmışlar"

Yangının meydana geldiği binanın girişini kamyonunun kapattığı iddiasının sorulması üzerine Şeker, öyle bir iddia duymadığını, girişe hiç kimsenin araba park etmediğini, orada görevlilerin olduğunu anlattı.

İşçilerin eğlence merkezinde yaşamadığını aktaran Şeker, "Yaşanacak bir alan değil. Sadece iftar için davet etmişler. 'Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız.' diye. Dün, bütün işçilerin davet edildiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şeker, eğlence mekanının sahibiyle daha önce apartmanın ortak alanı olması nedeniyle görüştüğünü dile getirerek, "15 gün önce belediyeye başvurmuştuk. Karot alınıp, deprem işlemi yapılacaktı. Mal sahibi izin vermediği için onu bile yaptıramadık." şeklinde konuştu.

Bilirkişi heyeti inceleme yaptı

Soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi heyeti ile olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıktığı eğlence merkezine geldi.

Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından ekipler olay yerinden ayrıldı.

Çalışmalara itfaiye ekipleri de katıldı. Polis de binanın etrafından güvenlik önlemleri aldı.

Cenazeler teslim edildi

Yangında yaşamını yitiren 29 kişinin cenazesi Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler, peyderpey yakınlarına teslim edildi.

Olayda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı.

"Oğlumun çenesinde yara vardı"

Yangında ölen oğlu DJ Gökay Tevlek'in cenazesini teslim alan Yüksel Tevlek, oğlunun çenesinde yara izi olduğunu belirterek, "Zehirlenme falan değil" dedi.

Acılı baba, "Orada bir çalışma vardı. Oğlum da gözetim yapıyordu. Doktor 'Çok mücadele ettik ama kurtaramadık' dedi. İhmal olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Şırnak doğumlu Ahmet Kartal'ın (25) cenazesinin henüz ailesine teslim edilemediği öğrenildi.

Yangın faciası

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43), mobilyacı E.E (40) ve iş yeri ortağı F.D'nin aralarında olduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.