Türkiye

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi! Sağanak İstanbul’da zor anlar yaşatıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için yaptığı uyarının ardından tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bugün sağanak yağış yurdun özellikle batı ve iç kesimlerinde etkili oluyor. İstanbul’da gece başlayan ve devam yağış şiddetini artırıyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, bugün Trakya’dan başlayarak yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı.

Fırtınanın da etkili olduğu İstanbul’da, İstanbul Valiliği, AFAD, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden birbiri ardına uyarılar yapıldı.

Sağanak ve fırtına zor anlar yaşatıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün dün yaptığı yağmur ve fırtına uyarıların ardından İstanbul’da beklenen yağış, gece saatlerinde başladı. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmur, yer yer sağanak şeklinde devam ediyor.

Sağanak nedeniyle sabah saatlerinde işe gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalananlar metro ile metrobüs ve otobüs duraklarına sığındı.

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı.

Vapur seferlerinde iptaller oldu

Hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal edildi. İptallerle ilgili Şehir Hatları AŞ’den yapılan açıklamada, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerinin Moda İskelesi’ne uğraması ile Adalar-Beşiktaş ve Aşiyan’da yaşanan yoğun akıntı sebebiyle Aşiyan uğramalarının ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Yine İDO’nun sabah saatlerindeki bazı seferleri yapılamazken Kadıköy-Bursa arasında saat 11.35, 14.50 ve 18.35’te yapılması planlanan seferler iptal edildi.

Saat 12.00’deki Kadıköy-Bandırma, Bursa-Kadıköy ve Bursa-Kabataş, saat 15.30’daki Bandırma-Kadıköy, Bursa-Kadıköy, saat 17.15’teki Kabataş-Bursa, saat 10.00’daki Bursa-Kabataş, saat 18.15’teki Kabataş-Bursa, saat 18.30’daki Bursa-Kadıköy ile saat 19.00’daki Kadıköy-Bandırma seferleri de iptal oldu.

THY 40 seferini iptal etmişti

Türk Hava Yolları (THY) İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşullarından dolayı Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini dün akşam duyurmuştu.

Pazartesiye kadar yağışlar sürecek

Yarın İstanbul’da sağanak yağışın devam etmesi beklenirken 14-15 derece arasında seyreden sıcaklık değerleri 8 dereceye düşecek.

Yurdun iç ve yüksek kesimlerinde, Ankara dahil 18 ilde karla karışık yağmur bekleniyor.

Pazartesi günü yağışların etkisini kaybetmesiyle hava sıcaklıkları yeniden birkaç derece yükselecek.

 Sarı ve turuncu kodlu uyarı verilen 66 il

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün toplam 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı vermişti.

Sarı kodlu uyarı verilen iller: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

Turuncu kodlu uyarı verilen iller: Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok