Hava bugün nasıl olacak? Haziran’da hava nasıl olacak?

Türkiye’nin büyük bölümü yağışlı bir güne uyandı. Türkiye ılık ve yağışlı bir Mayıs ayı geçiriyor.

Uzmanlar el Nino etkisinden bu yağışlı bahar havasının Haziran ortasına kadar süreceğini tahmin ediyor.

Yağışlar tarımsal üretin açısından çok kıymetli. Ayrıca şimdiye kadar büyük bir sel felaketi yaşanmadı. Zira İtalya bir haftadır sellerin etkisinde. Ülkenin orta ve kuzey kesimlerinse seller 15 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

İtalya’nın Emilia Romagna bölgesi 17 Mayıs’tan bu yana sel felaketi yaşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 25 Mayıs Perşembe günkü tahminlerine göre öğle saatlerinde İstanbul ve çevresi, Antalya ve Mersin’nın kyı kesimleri ve Doğu Karadeniz sahik kesimi haiç yurdun genelinde sağanak yağış görülecek.

Yağışlar İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Sivas, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Van, Muş, Ağrı, Malatya, Van, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli olacak.

Ancak ülke genelinde yağışlı hava akşam saatlerinde  etkisini yitirecek. Yarın Çanakkale Marmara’nın doğusu Akdeniz’in doğusu ve Şanlıurfa dolayları dışında gök gürültülü yağış görülecek.

Büyük kentlerde Salı günü için hava tahmini ise şöyle:

İstanbul parçalı ve yer yer çok bulutlu bir güne uyandı. Gün boyunca yağış ihtimali zayıf. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak: 22 derece.

Başkent Ankara’yı yine sağanak yağış bekleniyor. Öğle saatlerinde kentin genelinde  yağış kuvvetlenecek. En yüksek sıcaklık 20 derece olacak.

İzmir de kapalı bir havaya uyandı. Öğleden sonra kentin genelinde yer yer şiddetli olmak üzere sağanak yağış olacak.  Sıcaklık iki derece artıyor:  25 derece.

Bursa‘da hava kapalı. Gün içinde yer yer sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık  22 derece.

Adana kapalı bir güne uyandı. Gün içinde kentin kuzeyinde yer yer şiddetli  yağış görülecek. Sıcaklık artıyor: 31 derece.

Antalya öğle saatlerine kadar hava kapalı. Kentin iç kesimleri, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış alacak. Sıcaklık üç derece artıyor: 22 derece.

Exit mobile version