Türkiye

Hava bugün nasıl olacak?

Türkiye yağışlı bir Mayıs ayı geçiriyor.

Ülkemizin özellikle iç kesimleri bir haftadır sağanak yağış alıyor.

Yağışlar yer yer şiddetleniyor.

Pazar günü de farklı olmayacak.

Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış görülecek.

Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli rüzgar da bekleniyor.

Bahar sağanakları zaman zaman hayatı olumsuz etkilese de kurak bir kış ardından hem şehirde yaşayanların hem de çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Nitekim Bursa’da ilkbaharlarda sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte Doğancı ve Nilüfer barajları doldu. Kuraklık tehlikesi altındaki Bursa, son yağışlarla birlikte suya kavuştu.

Mayıs sonu gelirken bu ay topladığımız yağışlar tıpkı nisan ayında olduğu gibi ortalamaların üzerinde olacak. Böylece 2 ay üst üste normallere göre daha sulak bir ilkbaharı geride bırakacağız.

Ancak kurak sonbahar ve kışın ardından su sıkıntısının tamamen geçtiği söylenemez. Bu nedenle su tasarrufunun önemi devam ediyor.

 

İstanbul yer yer kuvvetli yağışlı bir güne uyandı. Gün boyunca da yağış ihtimali yüksek. Hava sıcaklığında iki derecelik dşüüş olacak: 21 derece.

Başkent Ankara’yı yine sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde kentin genelinde yağış kuvvetlenecek. En yüksek sıcaklık 24 derece olacak.

İzmir de kapalı bir havaya uyandı. Öğle saatlerinde kentin genelinde yer yer şiddetli olmak üzere sağanak yağış olacak.  Sıcaklık iki derece artıyor:  26 derece.

Bursa‘da hava kapalı. Gün içinde yer yer sağanak yağış görülecek. En yüksek sıcaklık  21 derece.

Adana da yağışlı bir güne uyandı. Kent merkezinde gün içinde yağış ihtimali yüksek.  Sıcaklık iki derece düşüyor: 30 derece.

Antalya’da da hava yağmurlu. Sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacak: 24 derece.

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok