Eskişehir’de eşi ve kızına bıçakla saldıran Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi’yi engellemeye çalışırken çıkan arbedede Ahmadi'yi bıçakla yaralayan Tolga Daşkıran beş yıl yıl cezasına çarptırıldı.

Olay geçen yıl Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine meydana geldi. Afganistan uyruklu Abdulkadir Ahmadi, sokak ortasında eşi Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi'yi bıçakla yaraladı.

Tolga Daşkıran (20) ve arkadaşı Hüseyin Şahin, kadınların çığlıklarını duyup, olaya müdahale etti. Şahin yere düşürdüğü Ahmadi tarafından ayak bileğinden bıçaklanırken Tolga Daşkıran ise çıkan arbedede Ahmadi'yi bıçakla yaraladı. Gözaltına alınıp, tutuklanan Tolga Daşkıran, 3 gün sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Eskişehir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Abdulkadir Ahmadi’ye eşini kasten öldürmeye teşebbüs suçundan iyi hal indirimiyle 12,5 yıl hapis cezası verdi.

Abdulkadir Ahmadi’yi engellemeye çalışırken bıçak kullandığı suçlamasıyla tutuklanıp serbest bırakılan Tolga Daşkıran’a ise ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 5 yıl hapis cezası verildi.