Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemiz genelinde parçalı bulutlar hakim olacak, bazı bölgelerde çok bulutlu geçişler yaşanacak. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çanakkale'nin doğusu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Denizli'nin doğu çevrelerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların şiddeti Doğu Akdeniz, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir. Ayrıca, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı değişmeyecek

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgar genellikle kuzey, güney ve doğu kesimlerde hafif arasıra orta kuvvette esecek, kuvvetli yağış beklenen yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olabilir.

Yağışların şiddetli olması beklendiğinden, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nda toz taşınımı bekleniyor, bu nedenle görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.