Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmesine göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgeleri parçalı ve yoğun bulutlarla kaplı olacak. Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kısımlarında sağanak yağışlar ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanaklar bekleniyor. Diğer yerler ise az bulutlu geçecek.

Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve genel olarak mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzeyden esecek, güney ve doğu kesimlerde ise hafif, ara sıra orta kuvvette olacak. Kuvvetli yağış beklenen bölgelerde yağışlar sırasında yer yer kuvvetli rüzgarlar olabilir.

Özellikle yağışların yoğun olması beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önemli.