Türkiye

Otobüs bileti uçakla yarışıyor! Fark azaldı yolcu uçağa yöneldi

Otobüs bileti fiyatlarındaki artışın havayolu ulaşımına yönelimi artırdı. Özellikle promosyonlu uçak biletlerine yoğun talep oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre, geçen iki yılda havayolu ulaşımını tercih eden yolcu sayısında büyük bir artış yaşanıyor. 2022’de Türkiye’deki havalimanlarında hizmet verilen yolcu sayısının bir önceki yıla göre yüzde 42,1 artarak 182 milyon 334 bine ulaştı.

Bunun nedeninin uçak ve otobüs bileti fiyatları arasındaki farkın azalması olduğunu ifade eden online bilet platformu Hey Bilet CEO’su Koç ise konuyu hem tüketiciler hem de sektör oyuncularının bakış açılarıyla değerlendirdi.

Koç, yolcuların ulaşım tercihlerinde yaşanan değişime ilişkin şu bilgileri verdi:

“Son dönemdeki zamlardan uçak ve otobüs bilet fiyatları da etkilendi. Otobüs biletleri, uçak biletleriyle yarışır hale geldi. Bu durum tüketici alışkanlıklarını değiştirdi. Yolcular aradaki fiyat farkının çok az olması nedeniyle zamandan da tasarruf edebilecekleri havayolu ulaşımını tercih etmeye başladı. Buna online seyahat bileti platformlarının sunduğu avantajlar da eklenince, var olan fark daha da azalıyor. Kullanıcılara sunduğumuz kampanya, promosyon ve hediyeler ile yolculukları konforlu deneyimlere dönüşüyoruz.”

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok