İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yangın faciası yaşandı...

Gayrettepe semtine bağlı Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 13 katlı binada öğle saatlerinde yangın çıktı. Gece kulübü olarak kullanılan iki katlı dairede restorasyon sırasında çıkan alevler kısa sürede büyüdü.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri  de çevrede önlem aldı.

Yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Alevler itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu güçlükle söndürüldü.

29 kişi yaşamını yitirdi

Yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun binada tadilat yapan işçiler olduğu belirtildi.

Öte yandan, 1987'den beri hizmet veren gece kulübünün ruhsatının 2018 yılında yenilendiği öğrenildi.

Soruşturma başlatıldı

Yangınla ilgili idari soruşturma başlatılırken, 2 mülkiye müfettişi görevlendirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 cumhuriyet savcısının görevlendirilmesi yapıldı.

Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları sürerken iş güvenliği ve yangın uzmanlarının yer aldığı, 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yapıyor.

6 kişi gözaltında

Başlatılan soruşturma kapsamında iş yerinin mesul müdürü İ.Ş (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P (26) ve tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47) gözaltına alındı.

Yapılan çalışmada, İ.Ş ve Ş.Ş'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

Yakınları fenalık geçirdi

Olay yerinde hayatını kaybedenlerin cesetleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na götürülürken acı haberi olay yerinde alan hayatını kaybedenlerin yakınları fenalık geçirdi.

Vali Gül ve Belediye Başkanı İmamoğlu olay yerine gitti

Yangının ardından bölgeye giden İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Vali Gül, binada patlamaya ihtimaline ilişkin soruya, "Bize ulaşan böyle bir bilgi yok." şeklinde cevap verdi.

İmamoğlu: İnşaat malzemeleri kümelenmiş

Olay yerinde yetkililerden bilgi alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada  "Yangın çıkan katta çok miktarda inşaat ve yapı malzemesinin dağınık bir şekilde kümeli olduğunu daire başkanımız ve diğer yetkili arkadaşlar iletti. Dolayısıyla bir enkazın altından bir insanımıza daha ulaşır mıyız ulaşmaz mıyız bilemiyoruz. Umarım daha fazlası olmaz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

İmamoğlu, binanın 1987'de ruhsat verilen bir gece kulübü olduğunu vurgulayarak, "En son itfaiye raporu 2016'da veriliyor. 2018'de bir ruhsat yenilenmesi yapılmış ilçe belediyesi tarafından. Bunlar incelenecek, savcılık da gereken süreci başlatmış durumda. Yapının statik güvenliği ile ilgili arkadaşlarım da burada inceleme yapıyor. Ona göre gerekirse komşuların tahliyesi gibi konularda destek olacağız. Yapı eski bir yapı.

İçişleri Bakanı'ndan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. 2 mülkiye müfettişimiz görevlendirilmiştir. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.