Türkiye

Süper Kupa krizinde Türkiye’nin duruşu dünyada geniş yankı buldu

Dünyanın en çok aboneye sahip haber ajanslarından Britanya merkezli Reuters, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçın bugün oynanmayacağını duyurmasını abonelerine alarm olarak geçti.

UEFA Başkanı Alexandre Ceferin: Türk futbol takımlarının bu onurlu duruşu için iki kulübü de tebrik ediyorum . Bu kabul edilemez bir skandal . Araplar futbola büyük zarar veriyor.


Galatasaray’ın maç öncesi ısınmaya çıkmasına izin verilmeyen forması

Reuters: Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, Al-Awwal Park’ta oynanacak karşılaşma öncesinde Atatürk tişörtü giyilmesine izin verilmezse sahaya çıkmayacaklarını vurguladı. ‘Suudi Arabistan bu talebi reddetti, ancak nedeni bilinmiyor.

Daily Mail: Beşiktaş ve MKE Ankaragücü ekipleri Süper Kupa karşılaşmasına ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

The Sun: Atatürk tişörtlerine getirilen yasak nedeniyle takımlar otellerinden ayrılıp stada gitmeyi reddetti.

Washington DC merkezli Al Monitor: Suudi Arabistan mModern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün poster ve bayraklarını yasakladı.

Fransız spor gazetesi L’Equipe: ‘Suudi Arabistan’da düzenlenmesi planlanan Türkiye Süper Kupası son anda iptal edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’e saygı duruşu niteliğindeki formaların giyilmesine yerel yetkililerin izin vermemesi bu karara sebep oldu.

Güney Koreli spor muhabiri Hanşin Lee: ‘Suudiler gerçekten asla yenilmemiş bir adamı yenebileceklerini düşündü. Onun mirası, halkında yaşıyor.

Fransa Lequipe: Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı iptal edildi

İtalya La Gazetta Dello Sport: Riyad’da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki İstanbul derbisi iptal edildi

İtalya Tuttosport: Süper Kupa maçı iptal oldu

Hıollonda Voetbal International: Türk kulüpleri Süper Kupa finali için sahaya çıkmayı reddetti

Almanya BILD: Türkiye derbisinde büyük tartışma

Almanya KICKER: Cumhuriyetin 100’üncü yılında kargaşa: Riyad’da Türkiye Süper Kupası iptal edildi

İspanya AS: Süper Kupa maçı, Suudi hükümetiyle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ertelendi

İspanya ESPN: Süper Kupa finali başlama vuruşundan önce iptal edildi

İspanya Mundo Deportivo: Türk futbolunda yeni karışıklık: Galatasaray ve Fenerbahçe, Riyad’daki Süper Kupa karşılaşmasının başlamasına dakikalar kala oynamayı reddetti

Portekiz Record: Fenerbahçe ve Galatasaray, Suudi hükümetiyle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Süper Kupa maçına çıkmayı reddetti

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok