Milyonlarca emeklinin beklediği müjde TBMM'den çıkmadı. Torba yasada içinde yer alan ve emekliye yüzde 25 zam içeren düzenlemede değişiklik yapılmadı.

Komisyonda kabul edilen yüzde 25 zam maddesi Genel Kurul'da aynen kabul edildi.

Seyyanen önergesi reddedildi

Zammı düzenleyen 18. Madde görüşülürken CHP milletvekilleri emekli maaşlarına yüzde 34 artış içeren önerge verdi. Ancak bu önerge AK Parti oylarıyla reddedildi.

SP milletvekilleri de yüzde 25'in yanı sıra 8 bin 77 lira seyyanen artış önergesi verdi. Bu önerge de yine AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi.

MHP milletvekilleri, CHP ve SP önergelerine karşı oy kullanmadı.

Zam yıl sonuna kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kabul etti. Beştepe'de 55 dakika süren görüşmede emeklilere yapılacak zam oranı ve seyyanen zam görüşüldü.

MHP Lideri, grup toplantısında zammın yetersiz olduğu savunup şunları söylemişti: “Emeklilerimize verilen yüzde 25'lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir.”

AK Parti kulislerinde, emekliye daha kapsamlı zammın aralık ayında yapılacağı ve yerel seçim öncesinde tatmin edici bir seyyanen zam gerçekleşeceği ifade edildi.