Türkiye

Ücretsiz doğalgaz faturaları İstanbul’da abonelere ulaştı!

Doğalgaz abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmamasına ilişkin uygulama 24 Nisan’dan itibaren devreye girmişti. Yurdun çeşitli yerlerinde tutar kısmında sıfır yazan faturalar abonelere gelmişti. İstanbul’da da İGDAŞ’ın faturaları abonelere ulaşmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 1 Mayıs’ta yayımlanan kararnameyle dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmayacağı açıklanmıştı. Ayrıca 25 metreküpe denk gelen bedel de 1 yıl boyunca ücretsiz olacak.

Abonelere, 24 Nisan – 31 Mayıs arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek tüketim faturasının tamamının sıfırlanacağını ve bu herhangi bir bedel ödemeyecekleri duyurulmuştu.

Ön ödemeli sayaç grubunda bulunan aboneler de faturalı sayaç aboneleri gibi uygulamadan yararlandı.

İstanbul’da uygulamanın ilk faturaları abonelere gelmeye başladı. İGDAŞ’ın gönderdiği faturalarda, ilk okuma, son okuma tarih ve metreküp bilgisiyle toplam tüketim bedeli ve KDV tutarı sıfır olarak belirtildi.

Tüketim bedelinin altında da ‘diğer bedeller’ ibaresiyle tüketim bedelinin tamamının eksi bakiye olarak belirtilerek sıfırlandığı görüldü. Ayrıca fatura tüketim bedelinin tamamı ‘İskonto Bedeli’ olarak da belirtildi.

Faturanın altında da şu nota yer verildi:

“Bu faturanıza ait 348,93 TL tüketim bedeli Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazımız hayırlı olsun.”

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok