İflas etmiş bir tekstilci olan Cengiz Düşünceli’nin İtalyan şef Geovani Polloina adıyla gastronomi dünyasını altı yıl boyunca dolandırdığı ortaya çıktı. İlginç hikâyeyi T24 sitesinden Mehmet Yalçın köşesine taşıdı. 2017 yılında ortaya çıkan Şef Geovani, bir anda yemek çevrelerinin popüler ismi haline geldi. İddiasına göre İngiltere’de çalıştığı 30 yıl içinde çeşitli restoranlara menü danışmanlığı yapmış, restoran ve mutfak şefliklerinde bulunmuş, üç defa yerel ve bölgesel şeflik ödülleri almıştı. Sempatik kişiliğiyle dikkat çeken Geovani, özel davetler, ziyafetler, atölye çalışmaları düzenledi, şöhreti arttıkça arttı. İstanbul’da ünlü restoranlara danışmanlık yapmaya başlayan Geovani, bir dönem Geovani adıyla bir de restoran açtı.

Geovani Türk TV’lerini izliyor, Türk gazetelerini okuyordu. Ailesiyle ilgili ne sorulsa “Kendimden bahsetmeyi sevmem” diyordu. Çok iyi Türkçe bilmesine rağmen, İtalyanca konuşamıyordu. Babasının Türk, annesinin İtalyan olduğunu söyleyen Geovani, İtalyanca bilmemesini İngiltere’de büyümesine bağlıyordu.

Geovani’nin bu oyunu tam altı yıl sürdü. Sonunda eski sevgilisi meşhur İtalyan şefin gerçek kimliğinin Cengiz Düşünceli olduğunu ifşa etti.

Cengiz Düşünceli de durumunu itiraf etti. Binlerce takipçisi bulunan sosyal medya hesaplarını da kapatıp ortadan kayboldu. Bu arada İnstagram’da paylaştığı ve kendisinin yaptığını söylediği yemek görsellerinin de internetten alındığı ortaya çıktı.