31 Mart Seçimleri'nde DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlık yarışında oyların yüzde 55,48'ini alarak seçimi kazandı. Seçimin ardından Abdullah Zeydan'ın memnu hakları geri alındı.

Van İl Seçim Kurulu,  mazbatanın en yüksek ikinci oyu alan AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas'a verilmesine karar verdi.

DEM Parti adayının 3 gün içinde Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etme hakkı bulunuyor.

Van'daki seçimlerde DEM Parti, 13 ilçede de seçimi kazanmıştı.

Abdullah Zeydan: Yüzde 55,48

Abdulahat Arvas: 27,15

DEM Parti liderlerinden  YSK önünde açıklama

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğlulları, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) binası önende açıklama yaptı.

Bakırhan, "Van halkının iradesine kesinlikle sahip çıkacağız. Asla Van halkının iradesinin bu tür oyunlarla çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu siyasi bir darbedir. Buna karşı Türkiye halkları olarak karşı duracağız, bunu kabul etmeyeceğiz. Van halkının iradesi seçimde ortaya çıkmıştır. Buna uymak, dikkate almak dışında bir seçenek yoktur." diye konuştu.

Hatimoğlulları da, "Sözünüzün arkasında durun. Halkın iradesine saygı göstereceğiz dediniz, halkın iradesine saygı duyun. İktidar bir hezimet almıştır. Bunun intikamını DEM Parti'den almaya çalışırsa bu yanılgıdır. Bu karardan derhal dönülmelidir" diye konuştu.

Mahkeme kararına karşı itirazlarını gerçekleştireceklerini belirten Hatimoğulları, bu itirazın hukuk çerçevesi içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hatimoğulları, "İtirazımız hukuk çerçevesinde değerlendirilmez ve mazbatası Abdullah Zeydan'a verilmezse bunun anlamı şudur; hukuksuzluğa YSK de bir imza atmış olacaktır, başka hukuksuzlukların önünü açacaktır." diye konuştu.

İtiraz dilekçelerinin hazırlandığını kaydeden Hatimoğulları, dilekçenin Ankara'ya iletilmek üzere Van'dan verileceğini kaydetti.