31 Mart Yerel Seçimleri'nde birçok kentte beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı. CHP, hiç seçim kazanamadığı 3 kentte birinci parti oldu.

2004 yılından beri AK Parti tarafından yönetilen Adıyaman'da büyük sürpriz yaşandı. CHP adayı Abdurrahman Tutdere, yüzde 49 oy alarak seçimin kazananı oldu. AK Parti'nin adayı Ziya Polat ise yüzde 27'de kaldı.

CHP'nin adayı Ahmet Akın, oyların yüzde 51'ini alarak başkanlık koltuğuna oturdu. CHP, 74 yıl sonra ilk kez kentte seçimi kazandı.

Kırıkkalede'de CHP'li Ahmet Önal, oyların yüzde 49,9'unu alarak belediye başkanı seçildi. 1989 yılında il olan Kırıkkale'de CHP ilk kez yönetime geçti.

1995 yılında il olan Kilis'te de CHP ilk kez belediye başkanı çıkardı. CHP'nin adayı Hakan Bilecen, yüzde 41,98 ile ilk sırada yer aldı.

CHP'nin belediye başkanlığını kazandığı sürpriz kentlerden bir diğeri de Bursa. 2004'ten beri AK Parti'nin yönettiği Bursa'da Muztafa Bozbey ise oyların yüzde 47'sini alarak ipi göğüsledi. Cumhur İttifakı'nın adayı Ali Nur Aktaş ise yüzde 38 oy aldı.

AK Parti'nin 2004'den beri yönettiği Yozgat'ta Yeniden Refah Partili Kazım Arslan, oyların yüzde 36'sını alarak kentin yeni belediye başkanı oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in memleketi Manisa'da ise CHP'li Ferdi Zeybek oyların yüzde 57'sini alarak birinci sırada yer aldı.

İYİ Parti'nin il bazında kazandığı tek şehir Nevşehir oldu. İYİ Partili Rasim Arı yüzde 52 oyla belediye başkanı seçildi.