EkonomiŞirket Haberleri

Twitter’ın değeri bir yıl geçmeden üçte birine geriledi

Ünlü girişimci Elon Musk’ın 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ı satın almasının üzerinden henüz bir yıl geçmedi ama uzmanlara göre sosyal medya platformunun değeri şimdiden bu tutarın üçte birine geriledi.

Yatırım ve varlık yönetimi şirketi Fidelity‘ye göre Twitter’ın güncel değeri Elon Musk’ın platform için ödediği miktarın sadece üçte birine eşit. Twitter’ın tahmini değerinin şu an yaklaşık 15 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Musk’a göre de o kadar etmez

Musk, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ı 2022 yılının Ekim ayında 44 milyar dolara satın almıştı.

Milyarder girişimci o dönemde de Twitter için piyasa değerinden fazla ödeme yaptığını söylemişti. Elon Musk’ın Mart ayında sızdırılan şirket içi yazışmalarında da platformun değerinin 20 milyar doların altına indiğini düşündüğü ortaya çıkmıştı.

Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platformun en büyük reklam verenlerinin büyük kısmı platformdan çekilmişti. Musk Twitter’ın bazı özelliklerini ücretli yapsa da gelirlerin hızla düşmesini engelleyememişti.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok