USDJPY'de yukarı yönlü hareketlenmelerin olduğunu görmekteyiz. 11 Mayıs tarihinde 133.755 seviyesine kadar geriledikten sonra buradan tepki alımı başlatan USDJPY, yeni günde 136.980 seviyesi üzerinde.

ABD tarafında borç krizinde gelişmeler yakından takip ediliyor. Dün FED üyelerinden gelen mesajlar piyasaların radarındaydı. FED üyesi Williams, artırılan faiz adımlarının değerlendirilesinin gerektiğini "bekle gör"’ stratejisine göre adım atmak gerektiğini belirtti. Diğer bir üye olan Barkin ise faiz artışlarının etkisini gecikmeli şekilde görmek istediğini, bunula birlikte enflasyonda da düşüşü görmek istediğini söyledi.

Gelen bu mesajlar ve borç krizinde beklenen gelişmelerin etkisiyle dolar endeksi üzerindeki baskının kalması dolar endeksinde yükselişleri gündemimize getirdi. Hafta ortasında öğlen seansında dolar endeksi 102,900 bandı üzerinde bulunuyor.

Japonya tarafındaki gelişmelere baktığımızda ise bugün büyüme rakamları takip edildi. Japonya ekonomisi pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından gelen turizmdeki toparlanmaların etkisiyle beklentilerin üzerinde bir büyüme gösterdi.

Japonya Ekonomi Bakanı Goto, Japonya'nın nominal GSYİH'nın 570,1 trilyon yen ile rekor kırdığını belirterek hatta bu rakamın pandemi önceki dönemin zirvesini bile geçtiğini belirtti.  Japonya geçen yılın aynı dönemine göre %1,6’lık büyüme gösterirken çeyrek bazda ise büyüme %0,4 oldu.