Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında üç hissenin işlemlerine kısıtlama getirdi. Buna göre,  Inveo Yatırım Holding, İş Girişim Sermayesi ve Polisan Holding paylarında 11 Ekim seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlemler yapılmayacak.

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında INVEO.E, ISGSY.E ve POLHO.E paylarında 12/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir."

İki hisseye brüt takas kararı

Borsa İstanbul yönetimi ayrıca iki hisse hakkında brüt takas kararı verdi.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Atlas Yatırım Ortaklığı ve Trend GYO paylarında bugünkü seasın tamamında brüt takas uygulanacak.

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ATLAS.E ve TDGYO.E paylarında 12/09/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 11/10/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir. "