Yeni nesil teknoloji ürünleri üretmek üzere 2010 yılında kurulan  yerli akıllı telefon üreticilerinden olan Reeder Teknoloji, halka açılıyor.

E- kitap okuyucu ile başladığı teknoloji üretimi serüvenini, tablet, akıllı saat, robot süpürge ve akıllı telefon ile genişleten, son olarak LED TV üretimine başlayan Reeder Teknoloji, , halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurdu.

Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, “Samsun’da, Anadolu insanının özverisi ve emeği ile 13 yıl önce başladığımız yolculuğumuzda yine bu toprakların insanıyla emin adımlarla ilerliyoruz. Hedef kitlemizin olduğu her yerde müşterilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz. Sadece teknoloji satan bir marka olmaktan öteye geçip, satış sonrası da ürünlerimizin arkasında oluyoruz. Bugün geldiğimiz noktada akıllı telefon pazarında yüzde 6,5’lik pazar payımızı da hızla artırmaya kararlıyız." dedi.

Faaliyetlerini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü içinde yer alan ve eski tütün hangarlarının oluşturduğu 19 Mayıs Yerleşkesi’nde yürüten şirket,  son 3 yılda  %98 büyüdü. Şirketin  toplam cirosu 2022 yılında bir önceki yıla göre %108,87 artışla 942,8 milyon TL’ye çıktı.

Şirketin bu yılın Mart ayı itibariyle 378,9 milyon TL olan cirosunun % 98,22’sini cep telefonu, kalanını ise tablet ve akıllı saat oluşturuyor.

Reeder Teknoloji’nin halka arzında Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) konsorsiyum lideri olacak. Halka arzda Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman Menkul Değerler de eş liderliği üstlenecek. Sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda Reeder Teknoloji’nin çıkarılmış sermayesi 780 milyon liradan 950 milyona artırılacak. Halka arz edilecek 170 milyon liralık nominal değerli paylar dışında, mevcut ortaklara ait ve nominal değeri 45 milyon lira olan paylar da satışa sunulacak.