BorsaŞirket Haberleri

Süpermarket zincirlerinin kârı son 5 yılda 1.5 kat arttı

Borsada hisseleri işlem gören 3 süpermarketin faaliyet karının, dolar bazında 2018’den beri yüzde 150 artış gösterdiği belirtildi.

Citibank’ınTürk Süpermarket Şirketleri” analiz raporunda, 3 süpermarketin faaliyet karının dolar bazında 2018’den beri %150 artış gösterdiği belirtildi.

Raporda, ülkede döviz kurunun Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) geçişkenliğinin iki yılda gözle görülür şekilde artmasına karşın Türk perakendecilerin enflasyondan etkilenmeyerek satışlarını ve karlarını artırmaya devam ettiği kaydedildi.

Türkiye’de kur ve enflasyon geçişkenliğinin perakendeciler üzerindeki etkisine işaret edilen raporda, Türkiye’deki büyük perakendecilerin ürünlerdeki fiyat artışlarını direkt tüketiciye yansıttığı belirtildi.

Hangi marketlerin hisseleri borsada?

Türkiye’de faaliyet gösteren ulusal ve discount zincir marketler arasında 200’ün üzerinde şubesi olan marketler arasında A101, BİM BIMAS.IS, ŞOK, Migros, Ekomini, Seç Market, Tarım Kredi Marketleri, Hakmar Ekspres ve Carrefoursa bulunuyor.

Söz konusu marketlerden A101’in hisseleri borsada işlem görmüyor. Şok Marketler, Migros, Carrefoursa ve BİM’in yanı sıta mağaza sayısı 200’ün altında olan Gimat ve Kim Marketler halka açık şirketler.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok