Döviz

Ekonomist Özgür Demirtaş: İhracatçı için dolar derhal 25 TL olmalı!

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, seçimlerden sonra yüzde 20’nin üzerinde artış kaydeden döviz kurlarının sürpriz olmadığını, hatta ihracatçıların ayakta kalması için dolar/TL kurunun 25 TL olması gerektiği görüşünü savundu.

İzmir Atatürk OSB sanayicileri ile biraraya gelen Demirtaş, dolar kurunun yavaş yavaş artırılmasının doğru olmadığını, bu şartlarda yabancı yatırımcının ülkeye gelmeyeceği söyledi.

Doların minimum 25 TL seviyelerinde olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, “İhracatçının biraz rahatlaması gerekiyor, hele ki Temmuz ayında asgari ücrete zam gelirse dolar 28 TL seviyelerine gelmesi gerekir. Hükümet kendini sıkıştırıyor. Dolar birden olması gereken seviyelere çıkarılmalı artık enflasyon riskini aldık” dedi.

Piyasada kredi yok

Yerel seçimlere dikkat çeken Özgür Demirtaş sözlerine şu şekilde noktaladı: “Sizlerle 6 ay önce buluşabilseydik, kredi çekmenizi önerirdim. Şimdi piyasada kredi yok belli bir süre de olmayacak.

Bu durumun enflasyona ciddi şekilde yansıyacağını düşünüyorum. Dolar/TL’nin ederi bugün ihracatçılar için minimum 24-25 TL olmalı.

Azar azar her gün 30 kuruş artırıyorlar, ben olsam bugün 24’e bırakırım, neden azar azar bırakıyorsun azar azar bırakınca kendi talebini yaratıyorsun. Millet her gün 30 kuruş artınca dolar alıyor. Hâlbuki çıkarın 24’e Haziran 22’de kaldırın yüzde 25’i. Mehmet Şimşek bunu yapabilir” diye konuştu.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok