Sterlin/dolarda bir miktar aşağı yönlü eğilimin olduğunu görmekteyiz.

ABD tarafında büyük sorun haline gelen borç limiti sorununa ilişkin ABD Başkanı Biden kongre liderleriyle bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Biden’ın yaptığı açıklamada öne çıkan ifadeler şu şekildeydi; Temerrüde düşmeden bir anlaşmaya varacaklarını belirtti. Borç limiti konusunda bir araya gelmekten başka bir alternatifin olmadığını belirterek, devam eden müzakerelerin borçların ödenip ödenmemesiyle değil bütçenin ana hatlarıyla ilgili olduğunu vurguladı.

Ayrıca Biden, anlaşma sağlanana kadar kongre liderleriyle görüşmeye devam edeceğini belirterek Pazar günü basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Bunun üzerine kongre lideri McCharthy, Pazar gününe kadar borç limiti anlaşmasının yapılabileceğini söyledi.

Gelen bu açıklamalar, dolar endeksi üzerindeki baskıyı azaltarak yükselmesini destekledi. Dolar endeksi sabah seansında (11.30) 103,00 bandı üzerinde hareketlilik yaşıyor. Bu dolar karşısındaki ürünlerde baskı oluşturuyor.

İngiltere tarafına baktığımızda, İngiltere Merkez Bankası (BoE) üyesi lan Pill’den gelen açıklamalar takip edildi.

Pill, enflasyon hedefine sürdürebilir şekilde dönmek için gerektiği sürece PPK faizleri ayarlayacağını vurguladı.

Eğer daha fazla baskının kanıtı görülürse para politikasında daha fazla sıkılaşmanın görülebileceğini belirtti.

İnsanların Birleşik Krallık'ta bankalara güvenebileceğini söyledi.

PPK, daha ısrarcı yurtiçi fiyat ve ücret belirlemesi riskini düzeltmeye devam edeceğini belirtti.

İki bölgede de yaşanan gelişmelerin etkisiyle Sterlin/dolar 10 Mayıs tarihinde 1,2680 seviyesinden başlattığı düşüş seyrini bugüne kadar taşıyıp derinleştirerek 1,2440 bandına gerilemiş durumda. Bugün ABD tarafında gelecek olan haberleri takip edilebilir. ABD’den gelen haberler ile Sterlin / dolarda volatilite görülebilir.