Türkiye'nin kredi notu serüveni, ülkenin dünya piyasalarından borçlanmasıyla birlikte Standard and Poor's'un (S&P) 1992 yılında verdiği "BBB" notu ile başladı. Yatırım yapılabilir seviyeye işaret eden bu not daha sonraki yıllarda giderek düşüş gösterip 1994 ve 2001 yıllarında yüksek düzeyde spekülatif olan "B" seviyesine kadar geriledi.
Küresel ekonomik krizi az hasarla atlatıp diğer ülkelerden ayrılan Türkiye, kredi derecelendirme kuruluşlarından da yüksek not olmaya başladı. Hatta 2009 yılı sonunda Fitch, pek de alışık olmadığımız bir şekilde Türkiye’nin kredi notunda iki kademe birden artışa gitti. 2012 yılı sonuna gelindiğinde Türkiye’nin notu uzun bir aradan sonra yeniden ‘yatırım yapılabilir’ seviyeye çıktı.
Fitch şu an Türkiye’yi ‘B’ kategorisinde değerlendiriyor. Not görünümü ise ‘negatif ’.Geçmiş kararlara bakıldığında not görünümü ‘negatif ’ olan bir ülkenin notunda artışa gidilmesi pek rastlanılan bir durum değil. Dolayısıyla genel beklenti Fitch’in Türkiye’nin kredi notu görünümünde bir revizyona gidebileceği yönünde.