Dünyaca ünlü İspanyol giyim markası Zara, kampanyasında Filistin'e gönderme yaptığı iddialarının ardından açıklama yaptı. Zara'nın kampanyasında kullanılan fotoğraflar, iki aydan fazla bir süredir devam eden ve 17 binden fazla kişinin ölümüne neden olan İsrail ile Hamas arasındaki savaş nedeniyle Filistin'e gönderme olarak nitelendirilmişti.

Boykot çağrılarının ardından fotoğrafları sosyal medya hesaplarından kaldıran Zara, "yanlış anlaşılma" nedeniyle özür diledi.

Zara'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Zara, birçok coğrafya ve kültürden gelen, çok çeşitli sosyal, kültürel ifadelere veya inançlara sahip müşterileri ve çalışanları olan küresel bir markadır. Zara'nın hepsine derin bir saygısı bulunur. Hiçbir kasıt bulunmadan oluşan bu yanlış anlamalardan dolayı herkesten özür dileriz. Tüm paydaşlarımızı dinlemeye ve marka olarak gelişmek için sürekli çalışmaya kararlıyız."

The Jacket isimli kampanyasının tanıtım fotoğraflarında manken Kristen McMenamy'nin kefeni andıran beyaz bir ceset torbasına benzeyen imgeleri taşıması tartışmalara yol açmıştı.