Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni özellikler geldi. WhatsApp'ın resmi internet sitesinde tanıtılan özellikler şunlar:

Mesaj kilitleme

Bu özellik sayesinde başkalarının sohbete erişmesini engelleyebilirsiniz. Kullanıcılar istedikleri mesajları kilitleyebilecek ve yalnızca Face ID veya Touch ID ile açabilecek. Gizlenen mesajlar ayrı bir sekmede görüntülenecek.

Anket özelliği yenilendi

Artık daha kapsamlı anketler yapabileceksiniz. Anketler artık üç yeni seçeneğe sahip olacak. İlkinde anket sorularına tek bir yanıt vermek zorunlu olacak. Bu seçenek aktif hale getirilirse, katılımcılar birden çok yanıta oy kullanamayacak. Ayrıca sohbetlerdeki arama bölümü, anketler için de filtre içerecek. Yani anketi direkt bulabileceksiniz.

İletilen mesajlara açıklama getirildi

Gelen bir mesajı iletirken açıklama de ekleyebileceksiniz. Bu özelliği görseller ve belgeler için de kullanabileceksiniz.

Sohbette tut

Sohbette tut özelliği mesaj gönderenlere yeni bir güç sunacak. Sohbetteki mesajlar her bir kullanıcı tarafından istendiği takdirde kaydedilecek. Siz, kendinize ait mesajın sohbette tutulup tutulmayacağını seçebileceksiniz.

Birisi gönderdiğiniz mesajı sohbette tutmak istediğinde size bildirim gelecek ve dilerseniz karşı tarafa bu izni vereceksiniz. Bu sayede süreli mesajlar karşınızdaki kişi tarafından siz isterseniz sohbette tutulacak. İstemezseniz süresi geçtiğinde mesaj silinecek. Kaydettiğiniz mesajlar "Tutulan Mesajlar" klasöründe görünecek.