BorsaDünyaEkonomiFinansKripto ParaTürkiye

Yılı bitiriyoruz…

2022 yılının bitmesine bugünü de sayarsak 8 işlem günü kaldı. Yüksek enflasyon, faiz artırımları ve resesyon endişeleriyle geçen bir yıl oldu. Gelecek hafta 2022 yılının bir özetini ve 2023 beklentilerimi yazacağım.

Yılın bitmesine kalan bu kısa sürede piyasalarda hacimlerin her geçen gün azalmasını bekliyorum. Özellikle Avrupa piyasaları diğer ülkelere göre biraz daha erken tatil moduna gireceklerdir.

Ekonomik gündem olarak ise neredeyse takip edilecek hiçbir önemli veri akışı bulunmuyor. Dün Japonya Merkez Bankası’ndan gelen tahvil getirilerindeki 25bps yukarı revizyonun etkisiyle JPY tüm dünyada değer kazanırken, borsalarda sert düşüşler görmüştük. Fakat bu hareketlerin de artık normalleşmesi beklenebilir.

Enstrümanları bu aşamada değerlendirirken kısa vadeli teknik seviyelere bakmak yeterli olacaktır. Şimdi hızlı bir tur atalım.

EURUSD… Parite son iki haftadır oldukça yatay bir bant hareketi izliyor. Aşağıda 1.0580 desteği önemli bir eşik. Bu bölge çok kez denendi ve her seferinde alım geldi. Yukarıda ise 1.0660 ve 1.07 dirençleri var. Bu bölgeden de satışlar geliyor. Mevcut durumda bu bant hareketleri izlenebilir ve kısa süreli fırsatlara bakılabilir. Burada özellikle 1.0580 desteğinde bir aşağı kırılım gelirse baskı artacaktır.

XAUUSD… Dün ABD 10 yıllık faizleri sert yükselmesine rağmen ons altın da yükseldi. Burada korelasyon bozukluğu olduğunu görmekteyiz. Ons altında kısa vadede 1820 ve 1834 dirençleri mevcut. Bu bölgelerden satış fırsatları görebiliriz. Fakat düşüşlerin bu aşamada sert olmasını beklemiyorum. Aşağıda 1785 bölgesi izlenebilir.

Nasdaq… Geçen hafta ve bu haftanın başında kuvvetli bir satış baskısı altında kalan endekste bugün kısmi toparlanma var. Sert düşüşün ardından kısa süreli toparlanmalar normal hareketlerdir. Burada 11.450 direnci geçilmediği sürece görünüm zayıf olacaktır. Özellikle aşağıda 11.000 kırılırsa baskı derinleşecektir.

Bitcoin… Piyasalarda en sakin enstrümanlardan birinin Bitcoin olduğunu söylesek yanlış bir ifade olmaz diye düşünüyorum. FTX ve BlockFi borsalarının iflaslarından sonra bu tarafta hareketlerin iyice yataylaştığını gördük. Bu tarafta şimdilik önemli bir hareket beklentim bulunmuyor. Bant olarak üst sınır 18.00/18.500, alt sınır ise 15.500/15.000 olarak izlenmelidir. Bu sınırlar arasında gel git yapmaya devam edecektir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok