Kripto Para

AB ve ABD’de kriptoya ilişkin kritik mevzuatlar hazır

Bugün kripto para piyasasını düzenleme yolunda iki önemli mevzuat gelişmesi yaşandı.

Avrupa’nın kripto yasası Resmi Gazete’de yayımlandı.  ABD’de sabit kripto tasarısı hazırlandı.

Avrupa Birliği’nde uzun süredi beklenen Avrupa Birliği Kripto Varlık Piyasaları Yasası (MiCA), Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde yayımlanarak yürürlüğe girmiş oldu.

MiCA, şimdiye kadarki en kapsamlı kripto yasası olarak endüstri için son derece önemli görülüyor.

Yasa, genel olarak kripto şirketlerinin lisanslama gereksinimlerini belirlerken kripto cüzdan sağlayıcılarının fon transferlerini müşteri bazında raporlamasını zorunlu kılıyor.

Bunun yanında yasa kapsamında sabit kripto para ihraççıları için finansal gereklilikler ve yönetim kuralları da belirlenmiş durumda.

Yasa, tam olarak 30 Aralık 2024 tarihinde uygulanmaya başlanacak. Bu tarihe kadar şirketlere MiCA’ya uyum sağlamaları için süre verilecek.

 

Avrupa Birliği, MiCA sayesinde kripto alanında düzeni sağlamaya oldukça yaklaşırken ABD’de bu alandaki belirsizlik devam ediyor. Ülkede kripto alanında mevzuat henüz tasarı aşamasında.

ABD Temsiciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi, Cumhuriyetçiler ve Demokratların beraber hazırladığı sabit kripto para yasa tasarısını yayımladı.

Bu tasarıyla kripto varlık piyasasının genel çerçevesinin belirlenmesi ve sabit kripto paraların düzenlenmesi hedefleniyor.

Tasarının diğer ayrıntıları arasında sabit kripto para ihraçlarının denetimi ve düzenleme yetkisinin ABD Para Birimi Denetçisi, Federal Rezerv Sistemi Yönetim Kurulu, Federal Mevduat Sigorta Şirketi ve Ulusal Kredi Birliği idaresine verilmesi bekleniyor.

Tasarının kabulü durumda ülkede iki yıl boyunca yeni sabit kripto para ihraççısı için lisans verilmeyecek. Önümüzdeki hafta detayları Temsilciler Meclisindeki oturumda görüşülecek olan yasa tasarının kabul edilmesi için ilk olarak Meclis onayı alması ve ardından ABD Senatosu tarafından kabul edilmesi gerekiyor.

Gelecek hafta yapılacak duruşmada ayrıca kripto sektörünün önemli isimleri de görüşlerini aktaracak. Bu kişiler arasında; USDC ihraççısı Circle CEO’su Jeremy Allaire, Steptoe & Johnson ortağı Coy Garrison, Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer ve Ulusal Vadeli İşlemler Derneği Başkanı Thomas Sexton bulunuyor.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok