Kripto paralar yeni haftaya başlarken sakin seyirde hareket ediyor.

Küresel piyasalardaki makroekonomik gelişmelerden etkilenen kripto paralar, anlık olarak fiyat değişimlerine maruz kalmaya devam ediyor.

ABD’ de ki enflasyon rakamları, borç krizi limit problemleri derken birçok sorunla karşı karşıya kalan kripto paralar karışık bir sergiliyor.

Daha önceki dönemlerde, kripto paralar ve ABD hisselerinde korelasyona göre hareket eden yatırımcılar artık bu korelasyonun azalmış olduğunu görmekte.

Son zamanlardaki fiyat hareketliliklerine baktığımızda kripto para piyasalarındaki ve ABD hisselerinde korelasyonun azalmış olduğu gözlenmekte. ABD endeksleri ABD’ de yaşanan belirsizliklerin etkisiyle haftayı karışık seyirde tamamlamıştı.

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz haftayı satıcılı seyirle geçirdikten sonra, hafta sonu bu satışlarını baskılandığını görmekteyiz.

Yeni haftada yatay bant üzerinde 27.360 dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin, son zamanlarda en çok 26.690 dolar ile 27.720 dolar bandı aralığında sıkışıp hareketlendi. Ancak Bitcoin, geçtiğimiz hafta 25.810 dolar destek noktasına kadar gerileyerek bu aralıktan çıkıp satıcılı bir seyir sergilemiş oldu.

Yeni haftaya başlarken de bu satıcılı seyrini zayıflatarak toparlanma ataklarında bulunup 27.000 dolar bandına yerleşmiş durumda.

ABD Başkanı Joe Biden’ ın Salı günü (16 Mayıs) yapacağı görüşmede borç krizine ilişkin izleyeceği politika küresel piyasalarda olduğu gibi kripto paralar tarafında da hareketlilik oluşturabilir.