AltcoinlerBitcoinKripto Para

Ripple (XRP) Tarafında Son Gelişmeler Neler? Santiment Verileri Ne İfade Ediyor?

Aralık 2020 tarihinden bu yana SEC ile davası devam eden Ripple tarafında geçtiğimiz hafta Ceo ‘su tarafından davadan sonra halka açılma söylemleri ile gündeme gelmişti. Bununla birlikte diğer bir taraftan Santiment verilerine baktığımızda elinde 1-10 M arası Ripple (XRP)  tutan XRP Network balinaları biriktirmeye devam ettiği ve son 2 aydaki en yüksek oranda arza sahip olup bu balinaların şu anda borsa dışında tutulan XRP’nin toplam 6.12% sini elinde bulundurduğunu aşağıdaki grafik ile görebilmekteyiz.

Kaynak : Santiment

 

Peki bu veriler ile beraber tekniksel veriler ne yönde hareket ediyor?

XRP haftalık olarak incelediğimizde son hafta kapanışı ile hacimsiz satıcılı bir mum kapanışı yaptı.

Bunun yanında günlük grafiğinde görüldüğü üzere fiyat 50/100/200 (MA) üstel hareketli ortalama değerlerinin altında hareket etmeye devam etmektedir. Özellikle 50 (MA) üstel hareketli ortalamaya denk gelen 0.56 ve 0.57 dolar bölgesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkmaktadır.

Buna göre XRP’nin satış baskısından kurtulması için öncelikle önemli direnç bölgesi olan 0.56 ve 0,57 dolar seviyesini kırıp bu bölge üzerinde kalıcılık sağlayarak yeni bir dip oluşturması gerekmektedir.

Diğer yandan XRP’deki mevcut görünüm major trendin henüz yönünün değişmemiş olduğu ve düşüş yönde olarak devam ettiğini de gözlemleyebiliyoruz.

RSI ve Macd  aşırı satış bölgesinde olup ivmesini yukarı çevirmesi ile alıcıları destekleyecek şekilde hareket edebilir.

Olası bir düşüş ivmesi olması durumunda ise 0.37 ve 0.34 dolar bölgesinin kırılması ve düşüş yönünde satıcıların baskısı ile alt destek seviyeleri takip edilebilir.

Piyasaların genel mevcut durumuna paralel değerlendirildiğinde XRP’deki görünüm major trend yönünün düşen yönde olup, şu anki fiyattaki yükselişlerin düşüşün tepkisi şeklinde yorumlanabilir.

 

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok