AltcoinlerKripto Para

ApeCoin [APE] Pozitif Ayrışmaya Devam Edebilecek Mi? Santiment Verileri Neyi İfade Ediyor?

Geçtiğimiz haftaya baktığımızda NFT projelerden öne çıkan ApeCoin , diğer altcoinler arasında en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu. Genel piyasa yönüne baktığımızda Bitcoin (BTC), 42.900 dolar seviyelerinden güçlü satış baskısı durumu oluşturduğunda ApeCoin (APE) için durum tam ters yönünde alış yönündeydi. Bir hafta aralığında, yaklaşık %50’den fazla artış görüldü.

 

Santiment verilerine baktığımızda ise son 7 günde yaklaşık %52 artış yaptığını ve piyasa değerinden, gerçekleşen değer oranı olan MVRV değerinin yüksek olduğunu aşağıdaki santiment verilerinden görebilmekteyiz.

Teknik olarak incelediğimizde; ApeCoin yüksek zaman diliminde (high time frame) genel piyasa koşullarına göre pozitif ayrışarak alıcıların burada güçlü bir şekilde yükseliş gösterdiğini görebilmekteyiz. 18 Nisan’dan bu yana bir önceki zirve seviyesinin üzerine çıkarak yeni bir zirve yaptı. Fakat eski tepeden gelen diagonal yapıyı henüz kıramayıp satış tepkisi aldı.

Bir diğer yandan aynı zamanda impulsive hareketin başlangıç seviyesi olan fiyatın 9.6 dolar seviyelerinden trend temelli Fibonacci ile ölçümleme yaptığımızda karşılık gelen seviyelerin yaklaşık 16.7 dolar ve fiyatın bu aralığın üst seviyelerine denk gelen bir üst seviyenin 20.55 dolar olduğunu görebilmekteyiz.

 

Momentum, osilatör ve MA hareketli ortalamalar açısından ise özellikle dikkat çeken günlük zaman diliminde bir negatif uyumsuzluk olduğunu ve paralelinde bu bölgeye denk gelen momentumun RSI seviyesinin ise aşırı alış bölgesinde olan önce 77 daha sonrasında 70 seviyesinin altına düşerek 60 bölgesine geri çekilerek 2. Tepe oluşturduğu görülmektedir. Bu uyumsuzlukla beraber fiyat ve momentum arasında düşüş eğiliminden dolayı geri çekilmeler gözlemlenebilir.

 

Peki bu geri çekilme ve sonrasındaki tepki ne yönde oluşabilir diye bakacak olursak;

Bir önceki yapmış olduğu impulsive hareketin düzeltme seviyesine denk gelen fib.05 bölgesini baz alırsak ve bu bölgeden tekrar bir seviye çektiğimizde düzeltmenin fib 0.618 ‘e kadar denk gelen yani 15.52 dolar bölgesinden tepki alması ve en son zirvenin kırılımı ile yükselişine devam etmesi takip edilebilir. Aksi durumda düzeltmenin derinleşmesi ve bir önceki dip seviyesinin altına geri çekilmesi ile yükselen yapının bozulmasına sebebiyet verecektir.

 

 

Sonuç olarak; hem fiyat bazdaki veriler olsun hem de göstergeler açısından geçtiğimiz hafta APE’nin yükselen trendini koruyarak genel piyasadan ayrıştığı ön plandaydı. Momentumunda etkisi ile alıcı tarafındaki talep ile beraber fiyat yükselişini gerçekleştirdi. Genel piyasa yönüne karşı güçlü duran Apenin bir dahaki yükselişinin sağlıklı olabilmesi için tekrardan kısa zaman diliminde düzeltme yaparak trendi devam ettirmesi gereklidir. Genel piyasa yönüne karşı ayrışan APE’nin  bir sonraki yükseliş adımında daha kuvvetli ivmelenmeler  görebilmemiz olası olabilir.

 

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok