AltcoinlerBitcoinKripto Para

AVAX’a Dair Ortaya Atılan İddialar ve Bitcoin’de Beklentiler

Küresel ekonomiler resesyon tehlikesiyle başabaşken makro tarafta Fed, ECB ve onları takip eden merkez bankalarının faiz adımları ile kripto öznelinde ise Luna olayı sonrası konuştuğumuz Ava Labs konusu ortaya çıktı. Birazdan detaylandıracağım bu konu öncesinde biraz sizlere makro piyasalar ve kripto para piyasaları hakkında metriklere dair bilgileri vermek isterim.

Jackson Hole toplantısında eylül ayındaki FOMC’ye ilişkin faiz kararının verilere ait olduğunu söyleyen Powell ileriye yönelik enflasyon beklentilerinde de düzelme olduğuna ufak bir girizgah yaptı. Eylül ayı FOMC toplantı kararına 23 gün kala piyasa zayıf risk iştahı ile boğuşurken, 75bp faiz artırım beklentileri %70’e çıktı. Fed bu sıkılaşmaya gitmeden önce satın alınan beklentiler ABD tahvil faizleri üzerinde kendisini gösteriyor. 2 yıllık tahvil faizi 2007’den bu yana en sert sıçrayışını yaparak ağustos başındaki seviye olan %2,80’den %3,45’e çıkarak 10 yıllık ABD tahvil faizi olan %3,10’un üzerine çıktı. kısa vadeye yönelik risklerin ön planda olduğunu ve piyasanın şuan risk alma modunda olmadığını görüyoruz. bu nedenle toparlanma için konuşmak 21 Eylül’den sonrasına kaldı. 50bp mı yoksa 75bp mı faiz artıracağı bilinmezi yerine yaşanacak risk on moduna odaklanmak daha doğru olacak. çünkü iki seçenek söz konusu; 50bp yapması halinde 75bp seri bitti ve Fed artık eskisi gibi şahin olmayaca beklentisi ile satın alınan piyasa ile 75bp faiz artışı gelse bile son atılan büyük adım ve bundan sonra yumuşamaya geçişin fiyatlaması olacak. her türlü iki senaryoma göre ayın 21’inin ardından kısa süreli bir toparlanma rallisi yaşanacak.

Kripto paralarda ise toplam piyasa değeri hafta başında 1 trilyon doların altına inerek 945 milyar dolara geriledi. en büyük düşüş AVAX’a ait olurken, pazar gecesi Binance CEO’su CZ tarafından atılan tweetler ile kenarda kalıp gündeme gelen bazı iddialar sonrası kripto paralar zayıf risk iştahında tutunmaya çalışıyor. Ava Labs’ın iddialara göre anlaşmalı olduğu Roche Freedman hukuk bürosu ile Solana başta olmak üzere rakipleri hakkında açtığı dava ya da anlaşmazlıkları elde ettiği etik dışı bilgilerle kazanma yoluna gidiyor. Bu iddialara Ava Labs’tan yalanma gelse de AVAX’ın Binance’den delist edileceği dedikoduları coin fiyatına satış getirdi. öncelikle hiç bir iddianın hukuksal temeli ya da kanıtı olmadığını bu süreç boyunca tarafların birbirlerinin masumiyet karinesine saygı duyarak ETİK’ten asla ayrılmamaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu hukuk firmasını çok iyi tanıdığına dair daha önce Ava Labs CEO’su Emin Bey’in tweetleri olsa da ya da Kyle Roche’e ait gizli video yayınları olsa da konu hukuki boyutta. AVAX fiyatları Terra Luna’nın kilitli coinleri sonrası bir türlü toparlanma gösteremedi. bu süreçte de AVAX fiyatlamalarında toparlanma zor gözüküyor.

Bitcoin fiyatlamasına da bakıldığında 20.750$ seviyesinin altına inen fiyatlarda yeniden 20.000$ üzerine tutunma isteği olsa da hacim henüz yeterli değil. açgözülük ve hassasiyet göstergeleri de bu doğrultuda yeterli değil. bu nedenle toparlanma değil ama Fed’e kadar bir ileri bir geri hareketler beklediğimi söylemek isterim. geniş bant aralığında 17.700-25.000$ Fibonacci taban aralığındayız. fakat yoğun işlem gördüğümüz bant 19.500 – 22.700$ aralığında değişiyor. mevcut durumda desteğe yakın fakat yatay bandı koruduğumuz seviyelerde yine kısa mesafeli stop loss konularak hareket alanı yaratılabilir. Beklentimiz bu süreçte yatay seyrin korunması yönünde.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok