Dünyada kripto paraların benimsenmesi günden güne artarken, bazı hükümetler ise kripto paraları yasaklama yoluna gidiyor.

Bu ülkelerden biri de Endonezya oldu.  Endonezya’da kripto para ticareti yasal ancak kripto paralar ile ödeme yapılması yasak.

Dünyanın en çok ziyaret edilen turizm noktalarından biri olan Bali’de oteller, restoranlar ve yerel halk ile yapılan alışverişlerde kripto paralar kullanılıyordu. Ancak Indonesian News Agency Antara’nın haberine göre Bali Valisi Wayan Koster, Bali’de kripto paraların ödemelerde kullanılmasının yasaklandığını açıkladı. Buna göre, kriptoyu bir ödeme aracı olarak kullanan turistlere ve işyerlerine karşı sert önlemler alınacak. Vali’nin açıklamalarına göre, yasağa uymayanlar sınır dışı etme, idari yaptırım, cezai yaptırım ve iş yerlerinin kapatılması gibi çeşitli yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir. Koster, Endonezya para birimi Endonezya rupisi dışında başka bir para birimi kullananların, 1 yıla kadar hapis ve 200 milyon rupi (13.300 dolar) para cezası ile cezalandırabileceğinin açıkladı.