BitcoinDiğerKripto Para

Binance Borsası’na dava açıldı BTC sert düştü!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle Binance Borsası ve sahibi Changpeng Zhao’ya dava açtı. Dava haberinin duyulmasının ardından Bitcoin ve Binance Borsasının kripto parası BNB’de büyük bir düşüş yaşandı. Düşüş zincirleme etki yaratarak Ethereum fiyatını bitcoine yakın oranda düşürdü.

Zhao: Dosyayı henüz görmedik

Binance CEO’su Zhao, konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden, “Ekibimiz, para yatırma ve çekme işlemlerinin istikrarlı bir biçimde çalışmasını sağlamak için hazır durumda. Dosyayı gördüğümüzde yanıt vereceğiz. Henüz görmedik. Basın bizden daha önce haberdar olabiliyor” diye yazdı.

SEC Başkanı açıklama yaptı

SEC’in, Binance’in kayıt dışı borsalar işlettiği, yanlış beyanlarda bulunduğu ve kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirerek yatırımcı koruma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtığı belirtildi. SEC Başkanı Gary Gensler, “Zhao ve Binance kuruluşlarının kapsamlı bir aldatma, çıkar çatışması, şeffaf olmama ve planlı bir biçimde kanundan kaçtığını düşünüyoruz” dedi.

Haberle birlikte düşüş başladı

Haberin yayılmasıyla birlikte BTC’de büyük bir düşüş yaşandı. Gün içinde 27.600 dolar seviyesini gören BTC, haberin ardından 25.500 doların altına iğne attı. Kripto paraların amiral gemisi BTC’deki düşüş Ethereum ve diğer altcoinlere de yansıdı.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok