Kripto Para

Binance CEO’su Changpeng Zhao mahkemeye çağrıldı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) kayıt dışı menkul kıymet işlemleri iddiası ile Binance’e dava açtıktan 2 gün sonra, Binance CEO’su Changpeng Zhao için bir celp yayımladı.

Binance CEO’sunun davada adı geçen taraflar ile birlikte, ABD Bölge Mahkemesi’nin çağrısına cevap vermesi gerektiği belirtildi. Zhao’nun cevap vermek için tebligattan itibaren 21 gün süresi bulunacak.

Belgede, cevap verilmemesi halinde, şikâyette talep edilen hukuki çözüm doğrultusunda aleyhe varsayılan hüküm verileceği şeklinde bir ifade bulunuyor. Davalının dava dilekçesine belirlenen süre içinde yanıt vermemesi durumunda, davacının talep ettiği sonuç doğrultusunda hüküm verileceği belirtiliyor.

SEC’in açtığı davada, Binance’e karşı 13 suçlama bulunuyor. Bu suçlamalar arasında, kayıt dışı ürün ve hizmet satışları, kripto para staking programı ve şirketin sözde başarısızlıkları ile ilgili iddialar yer alıyor.

Staking (Kilitlemek) nedir?

Staking, kilitlemek anlamına gelen finansal bir terimdir. Staking, bir kripto para birimini belirli bir zaman aralığında kripto para cüzdanlarında kilitli tutmayı ifade eder. Kullanıcılar, staking yöntemi ile bazı ödüller kazanabilmektedir.

Güncel Haberler

Daha Fazla Bekleyin...Başka Haber Yok